Wood Solutions werkt aan prestigieus project

De trunks zullen de façade vormen van de nieuwe BIO4-eenheid in de Amager Power Station. Het project omvat een nieuwe WKK-eenheid, draaiend op biomassabrandstof, en een masterplan voor de toekomstige ontwikkeling van het energiecentralegebied. De nieuwe unit wordt omsloten door een diepe gevel van hangende boomstammen, die tastbaar illustreren dat de unit wordt gestookt op biomassa. De omschakeling van steenkool naar duurzame biomassa is een stap in het proces om de ambitie van Kopenhagen waar te maken om in 2025 de eerste koolstofneutrale hoofdstad ter wereld te zijn.

De gevel van de BIO4-unit begint vorm te krijgen en de boomstammen zijn onderweg van een FSC-gecertificeerde plantage in Zuid-Afrika. Eucalyptus is gekozen vanwege de lange levensduur en het hoge oliegehalte, wat betekent dat de stammen geen oppervlaktebehandeling nodig hebben om het barre Deense klimaat te weerstaan. Onbehandeld kunnen de stammen de energiecyclus ingaan en worden gebruikt als brandstof in de BIO4-fabriek zodra ze hun doel hebben bereikt.

Na voltooiing zal BIO4 aan alle vier de zijden van de WKK-installatie hangende boomstammen hebben. De kant van de gevel die naar Kopenhagen is gericht, nodigt bezoekers uit om via een spectaculaire trap door het bos van boomstammen te bewegen, van waaruit de duurzame energieproductie binnenin zichtbaar zal zijn. De trap leidt naar een platform op het dak, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de hoofdstad.

Gottlieb Paludan Architects ontwierp BIO4 in samenwerking met landschapsarchitecten Møller & Grønborg en lichtontwerpspecialisten Speirs + Major. In 2016 ontving het project de prestigieuze architectuurprijs van LEAF (Leading European Architecture Forum).

Lees hier meer over FSC-gecertificeerd hout

    Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact.