Houttoepassingen

Eucalyptus Cloeziana is inmiddels geen onbekende houtsoort meer. Cloeziana is door zijn harde en duurzame eigenschappen breed toepasbaar en kenmerkt zich door zijn rechte /cilindrische vorm. Het verloop van de cloeziana is minder dan 10mm/m. en wordt daardoor veel toegepast in beschoeiingen, onder steigers/bruggen, aanmeerpalen enz. Lengtes tot 18m zijn mogelijk. Deze houtsoort is geliefd om zijn snelle groei waardoor de opbrengst per hectare relatief hoog is, Mede daardoor kan cloeziana relatief snel (12 jaar) en langdurig CO2 binden en dus opslaan.

Cloeziana valt onder duurzaamheidsklasse 1-2 en heeft een sterkteklasse van tenminste D50 liggend toegepast. Bij buigtoepassingen kan men met D70 rekenen. (Rapport SHR) Hierdoor is Cloeziana een uitstekend alternatief voor bijvoorbeeld tropische soorten Azobé of Angelim Vermelho. Ook heeft Cloeziana silica neerslagen, vergelijkbaar met Basralocus. Dit is geconcludeerd door de Laboratories SHR Hout Research, Hierdoor kan men uitgaan dat deze bestand is tegen de paalworm (Teredo Navalis/Gribble), erg mooi en verantwoord alternatief voor toepassingen in zoutwater. (Wij adviseren u graag welke diameters het meest geschikt zijn voor deze toepassingen.)

Alle Cloeziana palen die wij leveren worden geleverd met FSC® keurmerk. Dit betekent dat het hout op een verantwoorde manier met respect voor mens, dier en milieu geproduceerd is. De Cloeziana palen worden altijd voorzien van een kramplaat aan de kopse kant van de paal. Wij leveren lengtes van 2,5 meter tot maar liefst 16 meter in kopmaten van 11 cm tot en met 35 cm.

Eucalyptus Cloeziana heeft de volgende unieke eigenschappen:

  • kaarsrecht
  • weinig verloop (< 1 cm/m)
  • cilindrische vorm
  • tolerantie in diameter +/- 1 cm
  • standaard leverbaar tot lengte 12,0 m (tot 20,0 m is mogelijk)
  • naast duurzaamheidsklasse 1-2 ook paalwormbestendig in zout water (Rapport SHR Hout Research) (Rapport Universität Rostock)
  • sterkte klasse D50 (D70 bij buiging toepassingen) (Rapport TU delft) (Rapport SHR Hout Research)
  • vanwege ronde toepassing prijstechnisch zeer aantrekkelijk
Een vraag hierover?

Het gezaagde cloeziana heeft dezelfde aantrekkelijke eigenschappen als de ronde vorm. Doordat de grote cloeziana stammen > 40cm als ronde paal niet geschikt zijn, worden deze naar planken voor beschoeiingsschotten en vierkante palen gezaagd. Deze worden toegepast als grondkering langs de waterkant van sloten, vijvers, kanalen en meren.

Voor het cloeziana beschoeiingshout zagen wij de standaard dikten 20x100mm, 2000m en 2500m lengtes. Voor de palen vanaf 100x100mm in lengtes tot 5,0m. Wij zagen al het cloeziana zaaghout in eigenbeheer en stellen de wens van de klant voorop. De prijs en beschikbaarheid van cloeziana gezaagd is vele malen aantrekkelijker dan tropische hardhout soorten en wordt geleverd met duurzaamheidcertificaat FSC100%®.

Cloeziana wordt ook toegepast in gerecyclede pvc schermen (Prolock Omega en Sigma) in combinatie met een houtenpaal tot 8,0m. De standard diameters zijn 100mm en 150mm. Wij frezen onze cloeziana palen zuiver rond en hebben over de hele lengte dezelfde diameter. Dit gebeurd in eigen beheer en kunnen aan elke wens van onze klanten voldoen.

bron: Houtvademecum © 2011 Centrum Hout Almere, 10e herziene druk

Margadant Wood Pty Ltd is partner van Wood Solutions en is gevestigd in Zuid- Afrika.
Deze firma houdt zich bezig met de ontginning van de bossen en aanplanten van nieuwe bomen en het produceren van producten voor de Europese en lokale markt.

Bezoek Margadantwood

    Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact.